Jak se stát členem MO ČRS Broumov

16.11.2015 12:55

 ZÁJEMCE O ČLENSTVÍ V ČRS A O LOV RYB MUSÍ:

  

  1. Kontaktovat zástupce (výbor) naší místní organizaci ČRS Broumov. 
  2. Podat přihlášku za člena.
  3. Absolvovat test na přezkoušení uchazečů pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářsk ého lístku a přijetí za člena ČRS, který se skládá ze základních znalostí z oblasti rybářství, biologie ryb a právních předpisů upravujících lov ryb.

 

Na základě úspěšně absolvovaného testu MO vydá:

 

  1. Osvědčení o získání kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku. Na jeho základě Městský úřad Broumov - odbor životního prostředí (v jehož obvodu má žadatel o vydání prvního rybářského lístku trvalý pobyt) vydá, po vyplnění žádosti a  zaplacení správního poplatku, rybářský lístek.
  2.  Členskou legitimaci. Při jejím vydání zaplatí žadatel zápisné a členský příspěvek.

Děti do 15ti let předkládají spolu se všemi žádostmi i souhlas oprávněného zástupce. Školení dětí probíhá většinou formou kroužků mládeže při MO, kde se jim věnují proškolení vedoucí.

Po splnění všech těchto kroků si může žadatel u své MO koupit povolenku k lovu ryb na mimopstruhové nebo pstruhové rybářské revíry.

MO ČRS Broumov vydává několik druhů povolenek k lovu ryb s různým rozsahem platnosti. Nejširší platnost mají celorepubliková a celosvazová povolenka, dále pak územní povolenky jednotlivých územních svazů ČRS. 

Případné další informace Vám budou poskytnuty na e-mailu petrsan.petrsan@seznam.cz